Молитви, написані братом Алоїсом

Молитви, написані братом Алоїзом для денньої молитви в церкві Примирення публікуються тут.


16 серпня - день смерті брата Роже

Ісусе Христе, в цей день ми дякуємо Тобі за життя нашого брата Роже. Вогонь Твоєї любові палав у ньому, це та любов, котра об’єднує всіх людей в одну спільноту. Так само як він ми б також хотіли Тобі віддатися в повній довірі і бути жінками і чоловіками, котрі готують мир.

6 серпня -Преображення Господнє

Ісусе Христе, в цей день Преображення ми відкриваємо для себе: якщо в нас може жити частина темряви, то в особливий спосіб в наших серцях перебуває і внутрішнє світло від Святого Духа.

23 липня - Після атаки в Мюнхені

Ісусе Христе, часто ми почуваємось збентеженими через насилля в світі. Ми тобі довіряємо жертв атаки в Мюнхені і їхніх родин в траурі. Наповни втіхою в Святому Дусі тих, хто перебуває в безнадії, і дозволь нам бути свідками надії навколо нас.

15 липня - Після атаки в Ніцці

Боже потіхи, ми тобі довіряємо жертв теракту в Ніцці, а також їхні родини в траурі. Ми збентежені через насилля і ненависть, котрі поширюються світом. Отож ми звертаємось до Тебе, адже Ти завжди близький до кожної людини, навіть понад смертю. Дозволь нам показати через наше життя, що Ти є Богом миру.

15 травня - Зіслання Святого Духа / Трійця

Святий Духу, утішителю, в цей день Святої Трійці ми приймаємо твою присутність. Так як Ісус нам пообіцяв, Ти нам даєш радість, котра наповнює нас до глибини душі. Вона нас підтримує у випробуваннях. Ти не нав’язуєшся, ти нас зміцнюєш, Ти відстоюєш гідність кожної людини. І в нашії великій різноманітності саме в Тобі ми знаходимо єдність і мир.

5 травня - Вознесіння

Ісусе Христе, Ти помер на хресті, але Ти воскрес і є живий сьогодні. Всім нам Ти готуєш місце біля Бога. Ми покладаємось на Твою присутність, хоча вона й невидима. Ти нам сказав: “Я з вами всі дні, до кінця світу”. Нехай ця Євангельська надія поширюється на все людство!

1ше травня - Воскресіння за Григоріанським календарем

Ісусе Христе, Ти нас запрошуєш ризикнути і довіритись Тобі, не бачити, але повірити. Будь прославлений за християн Візантійської традиції, котрі сьогодні святкують Воскресіння. Щоби повірити в Тебе, ми не самі: Ти нам даєш цю велику єдність Твоєї Церкви.

22 квітня - День Землі

Боже доброти, від Тебе походить все, що живе. Ти відновлюєш в нас радість перед Твоїм творінням, і Ти нам даєш уважне серце по відношенню до тих, кого ми зустрічаємо. Отже, ми можемо краще усвідомити Твою світлу присутність для кожної людини.

27 березня - Воскресіння за Юліанським календарем

Ісус Христос, в Твоєму житті ненависть і смерть не мали останнього слова. Ти воскрес. Нехай і невидимий для нас, Ти живий для кожної людини. Твій Дух Святий народжує в нас мужність милості до близьких і далеких. У світі, де насильство часто збентежує нас, Ти допомагаєш нам сподіватися всупереч всьому.

Ця молитва доступна на багатьох мовах у нижченаведеному лінку:

PDF - 226.9 ko

25 березня -Страсна П’ятниця

Боже любові, подивись на Твою родину. Для неї Ісус Христос не відмовився від тортур на хресті. Він живий назавжди.

24 березня - Чистий Четвер

Ісусе Христе, Ти помив ноги своїм учням, щоби ми знали, що Бог нас любить, і щоби ми любили один одного. І в Твоїй Євхаристії ми об’єднані в одне тіло. З Тобою ніщо не зможе нас відділити від Божої любові.

22 березня

Боже співчуття, Ти поруч з тими, хто страждає від жорстокості людського насилля. Ми Тобі довіряємо жертв атак цього ранку в Брюсселі і їхні родини. Коли ми стикаємось з невимовними стражданнями невинних людей по всьому світу, ми думаємо, що слова Ісуса, слова про любов та надію ніколи не стануть реальністю. Отже, ми Тебе просимо: дай мир, хай прийде Твоє Царство.

20 березня - Вербна Неділя

Ісусе Христе, Ти прийшов нас врятувати від бід і смерті. І наша радість є велика в цей день, коли ми бачимо з якою простотою Ти заходиш в Єрусалим щоби здійснити свою місію. Ти став одним із нас, Ти знаєш наші страждання і Ти близький до тих, хто страждає від насилля в стількох місцях світу. На Тебе ми покладаємо нашу довіру.

12 лютого - Попільна Середа

Боже, котрий любить всіх людей, отримуючи попіл, ми зосереджуємось на вразливості нашого існування. Хай наша підготовка до Воскресіння поглибить нашу довіру в те, що наше життя є в Твоїх руках, і що Ти є прощенням і добротою. Протягом наступної пісні ми зробимо хрестик на долоні тих, хто навколо нас. Отримай цей жест, живий Господи, як знак, що ми хочемо жити день за днем в Твоєму прощенні, щоби Твій мир сяяв між нами..

18 січня - Тиждень молитви за єдність християн

Слався, Ісусе Христе, серед усіх народів, яких Ти збираєш в єдине ціле, в Церкві, яка є Твоїм тілом. Це зміцнює нашу надію на те, що Ти оновлюєш обличчя землі. У цей час великих потрясінь, коли конфлікти і загроза насильства рясніють, розпали в нас жагу до єдності, щоб твоя праця задля миру засяяла по всьому світу.

Пасхальна молитва брата Алоїса за 2015 рік доступна в цьому файлі на 28 мовах :

PDF - 3.6 Mo

Printed from: http://www.taize.fr/uk_article20779.html - 22 March 2019
Copyright © 2019 - Ateliers et Presses de Taizé, Taizé Community, 71250 France